Drama Koninginnedag Apeldoorn

Koninginnedag 2009 zal voortaan de zwarte Koniginnedag zijn. Het drama dat zich tijdens de rijtoer van de Koningin en haar familie afspeelde heeft veel slachtoffers gemaakt. De dag die zo mooi en gezellig begon kreeg een triest en zwart einde. Waarom de dader dit gedaan heeft zullen we nooit weten want die is dood. Door van achteren door het publiek heen te rijden heeft hij met zijn mogelijke aanslag op de koninklijke familie een waar slachtveld aangericht onder de toeschouwers. De weerloze slachtoffers vlogen als stropoppen door de lucht.

Veiligheid in onze maatschappij is iets dat we samen maken en doen. Door samen op te letten en tijdig de professionals in te schakelen kunnen we veel problemen voor zijn. De veiligheidsdiensten doen kun best met de beschikbare middelen maar dit soort incidenten nooit helemaal te voorkomen. Een individuele idioot kan veel schade aanrichten als hij dat wil. Eenmansacties kunnen veel slachtoffers maken als de dader zelf ook dood wil. Het belangrijkste is dat we na een groot incident als in Apeldoorn de schade beperken. We kunnen in Nederland gelukkig vertrouwen op diensten en systemen die we ontwikkeld hebben om bij rampen snel hulp te kunnen verlenen. Deze specialisten kunnen met hun snelle hulp voor de slachtoffers van levensbelang zijn. Gelukkig waren er op de plek van de ramp voldoende mensen aanwezig die meteen begonnen met het beperken van de schade. De plek werd afgezet zodat de hulpverleners meteen eerste hulp konden verlenen. Er waren politieagenten, brandweer- en ambulancepersoneel, medewerkers van het Rode Kruis, andere ehbo- en bhv-ers, artsen en doctoren (soms nog in opleiding) en vele andere helden daar in Apeldoorn.

Eerste beelden drama Apeldoorn Koninginnedag 2009

Eerste Hulp In Uitvoering – Apeldoorn 30-4-2009 SCHOKKEND!

Over Sievert Schreiber

1978 | M | “Always look on the bright side of life”
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, S2 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s