Barack Obama ontvangt Nobelprijs voor de Vrede

Barack Obama, president van Verenigde Staten, zegt zelf al dat zijn daden vergeleken met King, Mandela en vele anderen nog maar klein zijn. Maar dat is ook niet de reden waarom hij de Nobelprijs voor de Vrede krijgt. De echte reden dat Barack Obama de Nobelprijs voor de Vrede krijgt is ook weer terug te vinden in de speech die hij vandaag bij het ontvangen van deze prestigieuze prijs in Oslo gegeven heeft.

Official portrait of Barack Obama

Barack Obama wil de dialoog aangaan, bruggen bouwen en spanningen verminderen. Dat in tegenstelling tot de oorlogsretoriek van zijn voorganger. Wel zit hij met de erfenis van die George Bush Jr. opgescheept. Maar uit alles blijkt dat Obama inzet op een rustigere, veiligere wereld waarin iedereen vredig samenleeft. Dat geeft de mensen hoop, en dat is precies datgene waarom hij de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen heeft. Barack Obama heeft de wereld weer hoop op vrede gegeven en dat is een een unieke prestatie die wel gewaardeerd mag worden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Bekijk de Journaaluitzending met de speech van Obama inclusief ondertiteling op Uitzending Gemist (vanaf minuut 19).

Advertenties

Over Sievert Schreiber

http://sievertschreiber.blogspot.com/
Dit bericht werd geplaatst in Ratjetoe, S2 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s