Een donkere man met een hakenkruis op zijn rode t-shirt (foto)

Niet alles is wat het lijkt, dat bewijst deze ‘nazi-neger’ wel. Wij Europeanen denken bij het zien van dit beladen symbool vrijwel meteen aan de nazi’s van Hitler’s Duitsland, de man die dit eeuwenoude heilige teken misbruikt heeft. En dat is jammer, want het symbool zelf is veel ouder en heeft voor andere mensen een heel andere betekenis. Het hakenkruis, ook wel bekend als swastika, is het heiligste symbool in het hindoeïsme en wordt ook gebruikt in het boeddhisme. Daarom is het dus helemaal niet raar als je een donkere man met een hakenkruis op zijn t-shirt ziet, het is dan vast een hindoe of boeddhist. Nu maakt de rode kleur de nazi-associatie natuurlijk wel heel makkelijk, zou dat met een andere kleur ook zo zijn? Of ligt dat minder gevoelig?

tshirt-neger-nazi

Foto link: tshirt-neger-nazi

Bron: Oddee.com | Gerelateerd: Jezus shirts voor een duivelse prijs (foto)

Over Sievert Schreiber

1978 | M | “Always look on the bright side of life”
Dit bericht werd geplaatst in Bizar, S2 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Een donkere man met een hakenkruis op zijn rode t-shirt (foto)

 1. Diewertje zegt:

  Logisch toch. Het is een teken van geluk en bescherming. Tevens ook het heiligste symbool van het hindoeïsme! Helemaal niet gek dat iemand daar graag mee loopt. Het rode vind ik ook wel erg veel associatie geven met de NSDAP van Adolf Hitler. Maar, ook dat geef ik toe, het is nou eenmaal de mooiste kleur!!

  • Ben blij dat jij ’t logisch vindt, ge hebt verstand van zaken. De meeste mensen hebben volgens mij, vooral door de rode kleur, de Nazi-associatie, een gedachte die een gebrek aan feitenkennis aantoont. Daarom ook dit bericht, zodat iedereen zich bewust wordt van de andere (niet aan de tweede wereldoorlog gelieerde) betekenis van het hakenkruis.

 2. Barend zegt:

  Weer iets geleerd, thanx.

 3. Ruben zegt:

  De tekst klopt niet helemaal. Ik denk niet dat er hedendaags nog mensen (behalve skinheads en neo-nazi’s) rond zullen lopen die een swastika op hun shirt hebben (of een davidster op hun shirt). Deze foto is namelijk ook nep, het is zwaar gefotoshopt. Als je me niet gelooft, let dan op deze aandachtspunten:
  -Rode shirt is iets minder goede kwaliteit
  -De strepen van het swastika en de witte cirkel zijn duidelijk betere kwaliteit.

  Vooral respectloos van die man, stel je voor je ziet jezelf op internet. Beetje respectloos vind ik altijd fotos dat mensen zomaar droppen zonder toestemming.

  ~Ruben a.k.a. Randy

 4. kevin zegt:

  Deze swastika heeft niets met het boedhisme of hindoe te maken want zij beelden hun swastika’s rechtstaand af. Meneer adolf heeft deze 1/8 gedraait en er een nazi symbool van gemaakt. strikt genomen heeft ie dus wel een nazi swastika op zijn T-shirt staan

 5. ssds zegt:

  Daarnaast is de swastika van de hindu’s linksdraaiend, dus in spiegelbeeld.
  Dit is beslist niet de Swastika van de hindu’s maar overduidelijk een nazi hakenkruis.

 6. peter arentz zegt:

  Mensen oordelen te snel ik moet het ook altijd uit leggen maar dan begrijpen ze het wel heb zelf een boedha met dat teken en vind hem supper mooi

 7. Sisi zegt:

  Deze man draagt wel overduidelijk het Nazi kruis.. Maar misschien weet hij dit niet. Het hakenkruis van de Nazi´s ziet er anders uit dan een swastika. Zo wordt de swastika weergegeven met louter horizontale en verticale lijnen en soms ook omgdraaid, in tegengestelde richting. Het Duitse hakenkruis heeft daarentegen alleen schuine lijnen. In feite is het hakenkruis van Adolf Hitler een swastika die 1/8 slag gedraaid is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s