Wie verdient wat aan on- en eerlijke koffie (infographic)

Koffie, het bakkie troost is voor velen onmisbaar. Maar hoe zit het met het de productie en de kosten van dat bakkie pleur? Hoeveel verdient een koffieboer aan jouw kopje cafeïnehoudend goud? En hoe zit dat met die zogenaamde eerlijke koffie? Nou, bekijk onderstaande infographic over de prijsopbouw van een kopje koffie en je weet het. Over smaak valt te twisten maar als het op sociale verantwoordelijkheid en kosten aankomt kun je het beste eerlijke koffie kopen want dan krijgt de boer een veel groter deel van de opbrengst vergeleken met de foute koffie.

koffie-prijsopbouw-infographic

Afbeelding: koffie-prijsopbouw-infographic

(via) (gerelateerd)

Over Sievert Schreiber

1978 | M | “Always look on the bright side of life”
Dit bericht werd geplaatst in Ratjetoe, S2 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Wie verdient wat aan on- en eerlijke koffie (infographic)

  1. Koos Swart zegt:

    Werken wij hier ook niet met cooperaties voor zuivel en andere landbouwproducten? Dus niet meer dan normaal lijkt me dat ze dat daar ook hebben.

    • Klopt Koos maar die corporaties hadden tot doel om de boer een eerlijke prijs te geven voor zijn melk. Je weet vast wel dat de boeren tegenwoordig soms hun melk onder de kostprijs moeten verkopen doordat de corporaties er te weinig voor willen betalen. Kern van de zaak is dat de tussenhandel teveel geld wil verdienen aan producten als melk, graan, vlees en koffie waardoor de boer dus onderbetaald wordt.

  2. Koos Swart zegt:

    Ja waarom zouden ze dat hier dan doen?

  3. Hebzucht heeft iedereen in zijn greep gekregen…. Zelfs zorgcoöperaties zijn tegenwoordig erg royaal met loon (?) geven aan hun bestuurders. Crazy world.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s